Yurttaşlığın Evlenme Yoluyla Kazanılması

Gerekli Belgeler:

  • Müracaatçının Vatandaşı olduğu ülkenin Pasaportu ve varsa Nüfus Cüzdanı
  • Eşinin KKTC Kimlik Kartı ve Pasaportu
  • Evlenme Belgesi
  • TC Nüfus Kayıt Örneği (TC Vatandaşları için)
  • İkamet Belgesi (müracaatçının ve eşinin isimlerinin üzerinde olduğunu kanıtlayan herhangi bir evrak)
  • Eş müsaade belgesi (huzurumuzda yazılıp imzalanacak)
  • 4 vesikalık resim
  • Harç  ( Yurttaşlık Belgesi geldikten sonra alınır.)

Önemli Not:

  • Evlenme yoluyla yurttaşlık başvurusunun yapılabilmesi için, evlilik akdinin yapıldığı tarihin üstünden en az 1 yıl geçmiş olması gerekmektedir.
  • Eşlerin her ikisi de başvuruda şahsen hazır bulunmalıdır.